maanantai 26. joulukuuta 2011

Ja sitten taas jumppaillaan.

Joulun alla on ollut niin paljon kiireitä että on jäänyt itsestä huolehtiminen hieman taka-alalle. Tänään kuitenkin ajattelin taas ottaa itseäni niskasta kiinni ja lähdenkin kohta salille zumbaan sekä muokkaustunnille. Olen aina ollut huono saamaan itseni liikkeelle, mutta joka kerta kun jumppatunti on ohi, huomaan olevani täynnä energiaa ja todella hyvällä tuulella. Saan arkisinkin paljon enemmän kotihommia hoidettua kun menen töiden jälkeen jumpalle.

Muutaman vuoden ajan olen liikkunut todella paljon ja nykyisin ymmärrän mitä tarkoittaa liikunnasta nauttiminen ja siihen koukkuun jääminen. Muistan vannoneeni monta kertaa, että minulle ei voi ikinä käydä niin että liikunnasta tulisi ns.pakkomielle ja suorastaan intohimo. Niin sitä kuitenkin kun vauhtiin pääsee niin mieli muuttuu ja jumppaan on oikeasti pakko päästä.


Vuoden alussa suuri osa suomalaisista tekee uuden vuoden lupauksia juuri laihdutukseen ja liikuntaan liittyen. Kuinka monta kertaa olen itsekin miettinyt että "ensi kesäksi treenaan itseni todella kovaan kuntoon ja tiputan 5kg painostani". Taas tänäkin vuonna lupaukseni rikoin mutta uutta lupausta suunnittelen silti kovasti. Minkä vuoksi lupaamamme asiat eivät voisi olla pienempiä, helpommin saavutettavissa olevia?! Liikunnan määrään olen tyytyväinen, mutta muut elämäntapani voisin ensi vuonna laittaa remonttiin. Herkkupäiväkin voisi olla vain kerran viikossa :)

Mikä on ollut haastavin lupaus jonka olette tehneet?
Vai teettekö ylipäänsä lupauksia vuoden vaihteessa?

Leivoin muuten aamulla ihanaa vuokaleipää, koska sain joulupukilta uuden silikonivuoan. Leipä oli todella helppo tehdä ja kaikki aineetkin löytyi kaapista.


                                               Leipä odottelemassa uunin lämpenemistä.

Tässä vielä ohje, jos joku muukin haluaa kokeilla:
4 dl vettä
n.1½ tl suolaa
1-2 rkl siirappia, hunajaa tai sokeria
1 pss kuivahiivaa tai ½ pak. tuorehiivaa
n.1½ dl 4-viljan hiutaleita tai kaurahiutaleita
n.8-9 dl hiivaleipäjauhoja
(auringonkukansiemeniä)

Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi, lisää suola, sokeri, hiutaleet ja osa jauhoista ( n.2 - 3 dl) sekä hiiva. Anna kohota n. 20 min.
Lisää loput jauhot vähitellen, kunnes taikina on melko kiinteää.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä vedottomassa paikassa n. ½ t.
Kumoa taikina voideltuun vuokaan, anna kohota vielä n. 20 min.
Paista n. 225 ast. n. 35 min. Tarvittaessa lämpötilaa voi hieman laskea lopussa.
Tästä annoksesta tulee yksi leipä, vuoan koko n. 1½ l.

Mukavaa Tapaninpäivää kaikille!

-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti