maanantai 12. joulukuuta 2011

Kaksitoista yötä jouluun on...


Joulu on ihanaa aikaa. Kaikenlaista hössötystä ja touhua riittää pitkästi jo ennen joulua ja kaiken kruunaa jouluaatto. Silloin loppuu kiire ja on aikaa olla vain ja viettää yhteistä aikaa tärkeiden ihmisten kanssa.
Itse tykkään ostaa kovasti lahjoja, askarrella kortteja ja suunnitella tulevaa joulua. Olen yksi niistä, jotka aloittavat jouluhössötyksen, glögin juonnin ja joululaulujen kuuntelun yleensä syyskuussa, viimeistään lokakuun alussa. Meillä jouluaatto menee melko perinteiseen malliin, tietyt perinteet seuraavat joulusta toiseen. Käydään hautausmaalla, saunassa, poltetaan kynttilöitä, katsotaan Lumiukko ja joulurauhan julistus (joulu ei ole joulu ilman lumiukkoa), syödään, syödään ja syödään. Koko kiva päivä päättyy joulupakettien aukaisuun.


Minkälaisia teidän jouluperinteenne ovat?


Me päästään tänä vuonna pitkästä aikaa yhdessä viettämään perhejoulua. Eipä ole taidettu kertaakaan koko porukalla olla (miehet mukaan lukien) joulun vietossa joten tämä joulu on erityinen sen vuoksi. Joulupaketit alkaa olla valmiina ja kaikki muukin hössötys odottaa vain ja ainoastaan sitä hetkeä kun aaton aattona päästään kurvaamaan joulun viettoon.

12 yötä olisi vielä jaksettava, kuinka me maltamme odotella?!


                        Mukavaa Joulunodotusta!!
                                      -H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti