tiistai 17. tammikuuta 2012

Raakasuklaa

Minulla on kaapissa pyörinyt jo jonkin aikaa raakasuklaan valmistuspaketti. Tänään päätin ottaa haasteen vastaan ja kokeilla suklaan valmistusta. Helppoa, herkullista, terveellistä, hauskaa luki paketin kyljessä. Turhaan olin pelännyt hankalaa ja monivaiheista valmistusprosessia. Pakkauksessa oli selkeät ohjeet vaihevaiheelta kerrottuna ja jopa kuvitettuna.

Pakkaus sisälsi kaikki tarvittavat raaka-aineet sekä muotit suklaalle.


 Kuvia valmistuksesta...



Suklaasta tuli todella makeaa. Yhden palan syöminen teki tiukkaa. 
Voin todeta, että minun osaltani raakasuklaan valmistus jää tähän yhteen kertaan. 
Mutta tulipahan kokeiltua :)


Loppuun vielä pieni tietopaketti raakasuklaasta ja raaka kaakaosta…(Tekstit napattu suoraan pakkauksen kyljestä)

Mitä eroa on raakasuklaalla ja tavallisella suklaalla?
Normaali suklaan valmistusvaiheessa raaka kaakao kuumennetaan korkeassa lämpötilassa (n.130c) joka tuhoaa kaakaon terveydelliset ominaisuudet lähes täysin. Tavalliseen suklaaseen lisätään myös valkaistua sokeria, maitojauhetta sekä erilaisia lisä-aineita. Näin ollen alkuperäisen raaka-aineen ominaisuudet muuttuvat täysin, emmekä voi puhua enää samasta ruoka-aineesta, saati sitten terveyshyödyistä, joita alkuperäisessä muodossa nautittu raaka kaakao tarjoaa. Raakasuklaata ei kuumenneta missään vaiheessa eikä se sisällä mitään lisäaineita.

-Raaka kaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja on yksi maailman ravinnerikkaimmista ja kompleksisimmista ruoka-aineista.
-Huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Raa ássa kaakaossa on mm. enemmän antioksidantteja kuin goji- marjassa, mustikassa, punaviinissä ja kranaattiomenassa yhteensä!
-Raaka kaakao sisältää korkeita pitoisuuksia esimerkiksi magnesiumia, rautaa, kromia, sinkkiä, kuparia ja rikkiä.
-Raaka kaakao on hyvä lähde kuidulle ja herkullisille makunautinnoille.
-Raaka kaakao sisältää runsaasti aivojemme toimintaan vaikuttavia ainesosia.


-s-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti