Tänään leivoin pitkästä aikaa. Lähinnä siitä syystä, että kaapit ammottivat tyhjyyttään.
Kokeilin vaihteeksi uutta ohjetta, jonka löysin ruislesepakkauksen kyljestä. Kannatti kokeilla! Olivat nopeita ja helppoja valmistaa sekä lisäksi vielä hurjan hyviä. Huomenna leivon heti uuden satsin. Tässä helppo ohje.
Ruisleseleipäset
4dl vettä
2dl Ruisleseitä
1ps kuivahiivaa
3/4tl suolaa
2rkl sokeria/hunajaa
1/2dl juokseva -rypsiöljyvalmistetta
6dl vehnäjauhoja
Sekoita +42-asteiseen veteen ruisleseet joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu.
Lisää suola, sokeri, huoneenlämpöinen juokseva rypsiöljyvalmiste sekä vehnäjauhot.
Sekoita tasaiseksi (Taikina on löysää).
Nosta kahden lusikan avulla taikinakekoja leivinpaperin päälle pellille.
Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja taputtele pyöreiksi leipäsiksi.
Anna kohota liinan alla 30min.
Paista +225 asteisessa uunissa 8-12min.
Korvasin rypsiöljyvalmisteen rypsiöljyllä ja sulatetulla margariinia (mittasuhteella 50/50).
Ohjeessa sanotaan että tästä taikinasta tulisi 12kpl leipästä. Minä tein taikinasta 10kpl.
-s-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti