tiistai 3. tammikuuta 2012

Ruisleseleipäset

Tänään leivoin pitkästä aikaa. Lähinnä siitä syystä, että kaapit ammottivat tyhjyyttään.   
Kokeilin vaihteeksi uutta ohjetta, jonka löysin ruislesepakkauksen kyljestä. Kannatti kokeilla! Olivat nopeita ja helppoja valmistaa sekä lisäksi vielä hurjan hyviä. Huomenna leivon heti uuden satsin. Tässä helppo ohje.

Ruisleseleipäset
4dl  vettä
2dl  Ruisleseitä
1ps  kuivahiivaa
3/4tl  suolaa
2rkl  sokeria/hunajaa
1/2dl  juokseva -rypsiöljyvalmistetta
6dl  vehnäjauhoja

Sekoita +42-asteiseen veteen ruisleseet joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu.
Lisää suola, sokeri, huoneenlämpöinen juokseva rypsiöljyvalmiste sekä vehnäjauhot.
Sekoita tasaiseksi (Taikina on löysää).
Nosta kahden lusikan avulla taikinakekoja leivinpaperin päälle pellille.
Ripottele pinnalle vehnäjauhoja ja taputtele pyöreiksi leipäsiksi.
Anna kohota liinan alla 30min.
Paista +225 asteisessa uunissa 8-12min.

Korvasin rypsiöljyvalmisteen rypsiöljyllä ja sulatetulla margariinia (mittasuhteella 50/50).
Ohjeessa sanotaan että tästä taikinasta tulisi 12kpl leipästä. Minä tein taikinasta 10kpl.




-s-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti