Tänään olen saanut nauttia vapaapäivästä. Aamulla herättyäni puin lämpimästi päälleni ja lähdin kävelemään lähikauppaamme. Kiertelin lähes tyhjässä ruokakaupassa ja keräilin ostoskoriini leivontatarvikkeita. Jauhopussit, lesehiutaleet ja muut kaapeistamme loppumaan päässeet kuiva-aineet laukussani kävelin takaisin kotiin. Valmistin leipätaikinan ja laitoin sen uunipellille liinan alle kohoamaan. Lisäksi tein jääkaappiin taikinan juustotikuille. Vasta näiden jälkeen valmistin itselleni myöhäisen aamiaisen.
Tuoremehua, caramel cappuccinoa, vadelma-mustikkarahkaa ja ruisleipää.
Aamiaisen jälkeen jatkoin leipomista ja jo hetken kuluttua uunista levisi kotiimme ihana tuoksu.
Nopeat sämpyläruudut
(isolle uunipellille tupla-annos)
2½ dl vettä
½ pss kuivahiivaa
1 dl kaurahiutaleita
½ dl kauraleseitä
½ dl vehnäleseitä
½ tl suolaa
1 rkl siirappia
2 rkl öljyä
n. 3–4 dl sämpyläjauhoja
Sekoita taikina. Kaada reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle.
Taputtele tasaiseksi levyksi. Kohota hyvin (n.30min).
Voitele kananmunalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita ja -leseitä.
Leikkaa levy neliöiksi.
Paista 225 asteessa 15 min.
Juustotikut
100 g margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
2½ dl juustoraastetta
3 rkl vettä
1 kananmuna (voiteluun)
Nypi margariini ja vehnäjauhot muruseokseksi.
Lisää taikinaan 2dl juustoraastetta ja vesi.
Laita taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Kauli taikina n. 20 cm x 25 cm levyksi. Puolita pitkittäin ja tee n.30 kpl tikkuja.
Voitele tikut kananmunalla, pistele haarukalla ja ripottele loppu juustoraaste päälle.
Paista 225 asteessa uunin ylätasossa 10 min.
Juustotikkuja söin lounaalla tomaattikeiton lisukkeena.
-s-
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti