keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Arkisia juttuja.

Huomaan turvautuvani mielikuvituksen puutteessa usein näihin "mitä tänään syödään/leivotaan"-postauksiin. Toivottavasti jaksatte näitä lueskella. Osasyynä tähän on varmasti se, että flunssan vuoksi ollaan edelleen puolivaloilla liikkeellä eikä ulkoilusta tai muustakaan puuhasta tarvitse haaveilla. Työpäivät kun suoriutuu kunnialla kotiin niin loppuilta meneekin melkein kotiaskareiden parissa ja sohvalla leväten. Uskotteko että alan olla jo melko kyllästynyt tähän nuhanenään?

Noh, sitten asiaan. Töissä syön omia eväitä, jonka vuoksi oman haasteensa iltoihin tuo aina seuraavan päivän eväiden a) miettiminen b) tekeminen ja c) syömättä jättäminen. Huomaan usein, että eväiden valmistuttua olen todella nälkäinen ja mieleni tekisi kovastikin syödä seuraavan päivän sapuskat.




Huomenna syön töissä taas nopeaa ja helppoa ruokaa, tomaattikeittoa. Sosekeitot ovat ehkä yksi mun lemppariruuista; nopeaa, helppoa ja edullista. Tomaattikeiton sekaan laitan yleensä ripauksen raejuustoa sekä muutaman basilikan lehden makua tuomaan. Kaveriksi keitolle teen usein ns. kolmioleipiä.



Tällä kertaa mun kolmioleivät on täytetty tonnikala-currymajoneesi-juusto täytteellä. Salaatti ja tomaatti kuuluvat myös mun leipiin lähestulkoon aina. Kun jaksaa ahkeroida töiden päätteeksi hyvät eväät seuraavaa päivää varten, on töihin lähtö huomattavasti mieluisampaa kun tietää ruokatunnilla saavansa maittavan aterian. Olenko unohtanut kertoa rakastavani ruokaa?!

Jauhopeukalona mua ei yleisesti pidetä, tykkään ja osaan leipoa mutta jostain syystä en viitsi leipoa kovin usein. Osittain tähän viitsimiseeni vaikuttaa se, että tiedän syöväni leipomiani herkkuja itse. Herkutella en kuitenkaan usein viitsisi, jotta ruokavalioni pysyisi pääosin terveellisenä. Suosin siis ennemmin kasviksia ja hedelmiä leivosten sijaan. Eilen kuitenkin pitkästä pitkästä aikaa halusin leipoa. Ihan vain leipomisen ilosta, en sen vuoksi että olisi tehnyt mieli syödä leipomisiani. Päädyin tekemään voisilmäpullia ja ette arvaa kuinka hyviä niistä tulikaan!! Pullia en ole leiponut montaakaan kertaa aikuisiällä, joten ilmeisesti olen perinyt pullanleivontataidot äidiltäni. Äiti se vasta hyvää pullaa tekeekin!

Tässä vielä teillekin "maistiaisia".



-H-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti