torstai 22. maaliskuuta 2012

Lakanamylläkkä

En olisi ihan heti uskonut, että jaksaisin aloittaa liinavaatekaappien siivoamisen. Toisin kuitenkin kävi.
Ei muuta kuin taas kaapit tyhjäksi ja lajittelemaan pyyhkeitä ja lakanoita.   

Pyyhkeet olivatkin suhteellisen hyvässä järjestyksessä jo valmiiksi. Niistä ainoastaan heitin kuluneimmat pois. Hyvä vinkki muuten pyyhe säilytykseen (ja miksei lakanoillekin): Säilytä ne rullattuna ja laita rullan ympärille kuminauhalenkki. Käsi- ja kasvopyyhkeet olen viikannut pieniin pinoihin ja laittanut niiden ympärille kuminauhan. Meillä ainakin on saatu tällä keinolla pidettyä hyllyt siistimmässä järjestyksessä.


Petivaatteissa olikin hiukan suurempi homma. Ensimmäisenä karsin niistäkin kuluneimmat pois. Sitten pinosin jäljellejäävät pinoon idealla, että päällekkäin on aina yksi setti. Eli saman sarjan/ väriset lakana, tyynyliinat ja peitteet laitoin aina päällekkäin. Ennen olen pitänyt lakanat yhdellä hyllyllä, tyynyliinat yhdellä ja niin edelleen… Käytössä sen vasta näkee onko tämä toimiva järjestys, vai pitääkö järjestellä takaisin hyllyittäin. Parittomat liinavaatteet jätin alahyllylle vara-/ vieraspetivaatteiksi. Onko hyviä vinkkejä petivaatteiden säilytykseen?

Taas kerran jäi kaapit kuvaamatta ennen järjestelyä, enkä tiedä olisinko kehdannut näyttääkään niitä kuvia :) Mutta tähän lopputulokseen olen tyytyväinen.



Ennen kaapit olivat niin täynnä, että ovet eivät meinanneet mennä edes kunnolla kiinni.
Nyt toiseen kaappiin (jossa säilytän mm. ylimääräiset täkit ja tyynyt, verhot, pöytäliinat, kukkaruukut…) jäi jopa tyhjä hylly. Vau! Olisiko seuraavana vuorossa siivouskaappi tai keittiön kaapit?


-s-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti