maanantai 3. syyskuuta 2012

Lei-lei-leivotaan...

Meille piti tulla tänään illalla vieraita, joten päätin leipoa jotain, mitä voisin tarjota kahvin kanssa. Juuri kun olin käynyt kaupassa ostamassa ainekset kermasarviin, niin sain kuitenkin tiedon, ettei vieraita tulekaan. Koska ainekset oli kuitenkin jo ostettu, niin päätin leipoa joka tapauksessa. Ihan vain "omaan käyttöön" :)


 Kermasarvien ohje: 

(Yhdestä 500g Myllyn Paras- paketista tulee 16 sarvea)

  • Kaulitse sulaneita lehtitaikinalevyjä pituussuunnassa niin, että levyistä tulee n. 25-30 cm pitkiä ja leikkaa sitten levyt pituussuunnassa puoliksi.
  • Voitele seuraavaksi taikinanauhojen toinen reuna kananmunalla.
  • Kieritä taikinanauha sarvimuotin ympärille (aloita muotin kapeammasta päästä). 
  • Laita sarvet uunipellille leivinpaperin päälle siten, että jätät taikinanauhan "hännän" sarven alle.


  • Paista sarvia sitten 225asteisessa uunissa n.15-30 minuuttia (kunnes näyttävät kypsiltä).
  • Anna sarvien hieman jäähtyä ja poista sitten muotit niiden sisältä. 


  • Lopuksi pursota jäähtyneiden sarvien sisään kerma- rahkatäyte ja sirottele päälle koristeeksi tomusokeria.
(Itse käytin pursotukseen tavallista pakastuspussia, leikkasin siitä vain kulmasta palan pois)



Kerma-rahkatäyte:
200g valkosuklaa-lime rahkaa (tai esim. sitruuna- tai vaniljarahkaa)
2dl kermaa
1 kukkurallinen ruokalusikka vaniljakreemijauhetta


Sarvien tekoon on olemassa valmiita muotteja, mutta jos niitä ei omista (niin kuin minä en), niin ne voi myös askarrella itse.

Ohje "sarvimuottien" tekoon:

Puristele ensin alumiinifoliosta "sarvia"


Päällystä foliosarvet sitten vielä leivinpaperilla.




Valmista! Tee näitä yhteensä 16kpl.

Huom! Älä heitä käytettyjä muotteja roskiin, vaan säilytä ne seuraavaan kertaan.


Nyt ei muuta, kuin tekin vain rohkeasti kokeilemaan!

-s-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti